Ervaringen met (zorg)aquaria in de praktijk 

Verschillende zorginstellingen - en bedrijven - kozen al voor een aquarium van Aquadeco. Het aquarium vrolijkt mensen op, leidt af en de prachtig gekleurde onderwaterwereld geeft altijd gespreksstof. De positieve effecten zijn groot! 


 

Kleurrijk (zorg) aquarium bij De Roef Philadelphia Rijssen 

Bij de Roef wonen 34 (oudere) mensen met een (licht) verstandelijke beperking, moeilijk verstaanbaar gedrag of een ernstige meervoudige beperking. 

Aquadeco zorgaquaria mocht in de gemeenschappelijke huiskamer een vrolijk aquarium inrichten. Dit zorgaquarium kenmerkt zich door kleurrijke vissen en weelderige plantengroei. Een echte trekpleister! 


Representatieve aquaria voor Roosdom Tijhuis 

 Roosdom Tijhuis is een ontwikkelende bouwer die landelijk opereert als een sterke partner in huisvestingsprojecten. 

In het hoofdkantoor in Rijssen zijn twee fraaie aquaria geplaatst. 

Zoals u ziet op de foto’s, kunnen bezoekers en medewerkers genieten van o.a. een school prachtig gekleurde regenboogvissen. Deze regenboogvissen zijn ideale aquariumbewoners. Ze zijn makkelijk te houden, zeer vreedzaam naar andere vissen en hebben mooie kleuren.Rustige vissen inspireren 

In het aquarium op deze foto zwemt een bijzondere school altums (Pterophyllum altum Orinoco) uit de Orinoco rivier in Venezuela. Voor deze vissen is kenmerkend dat ze ‘statig’ door het aquarium laveren. Hun rustige gedrag en hun hoogte laten een gedegen indruk achter. Het is dus niet verwonderlijk, dat deze vissen vaak op een verlanglijstje staan.


Vrolijk zorgaquarium bij Trivium Meulenbeltzorg het Dijkhuis in Borne

Er is gekozen voor veel groen om de natuur naar binnen te halen.
Daarbij zullen verschillende kleurrijke vissen het aquarium gaan bewonen. 

Zorgaquarium bij Hoog Schuilenburg in Almelo

Aquadeco heeft een prachtig aquarium geplaatst bij Carint Reggeland in Almelo. In het aquarium is gekozen voor verschillende planten. Het is gelukt om diepte te creëren, waarbij er voldoende ruimte is voor vissen.