Ervaringen met (zorg)aquaria in de praktijk

Verschillende zorginstellingen - en bedrijven - kozen al voor een aquarium van Aquadeco. Het aquarium vrolijkt mensen op, leidt af en de prachtig gekleurde onderwaterwereld geeft altijd gespreksstof. De positieve effecten zijn groot!


Kleurrijk (zorg) aquarium bij De Roef Philadelphia Rijssen 

Bij de Roef wonen 34 (oudere) mensen met een (licht) verstandelijke beperking, moeilijk verstaanbaar gedrag of een ernstige meervoudige beperking. 

Aquadeco zorgaquaria mocht in de gemeenschappelijke huiskamer een vrolijk aquarium inrichten. Dit zorgaquarium kenmerkt zich door kleurrijke vissen en weelderige plantengroei. Een echte trekpleister! 


Representatieve aquaria voor Roosdom Tijhuis 

 Roosdom Tijhuis is een ontwikkelende bouwer die landelijk opereert als een sterke partner in huisvestingsprojecten. 

In het hoofdkantoor in Rijssen zijn twee fraaie aquaria geplaatst. 

Zoals u ziet op de foto’s, kunnen bezoekers en medewerkers genieten van o.a. een school prachtig gekleurde regenboogvissen. Deze regenboogvissen zijn ideale aquariumbewoners. Ze zijn makkelijk te houden, zeer vreedzaam naar andere vissen en hebben mooie kleuren.Rustige vissen inspireren 

In het aquarium op deze foto zwemt een bijzondere school altums (Pterophyllum altum Orinoco) uit de Orinoco rivier in Venezuela. Voor deze vissen is kenmerkend dat ze ‘statig’ door het aquarium laveren. Hun rustige gedrag en hun hoogte laten een gedegen indruk achter. Het is dus niet verwonderlijk, dat deze vissen vaak op een verlanglijstje staan.


Vrolijk zorgaquarium bij Trivium Meulenbeltzorg het Dijkhuis in Borne

Er is gekozen voor veel groen om de natuur naar binnen te halen.
Daarbij zullen verschillende kleurrijke vissen het aquarium gaan bewonen. 

Zorgaquarium bij Hoog Schuilenburg in Almelo

Aquadeco heeft een prachtig aquarium geplaatst bij Carint Reggeland in Almelo. In het aquarium is gekozen voor verschillende planten. Het is gelukt om diepte te creëren, waarbij er voldoende ruimte is voor vissen.

Zorgaquarium bij De Meente in Genemuiden

Samen met onze aquariumbouwer hebben wij een prachtig doorkijkaquarium kunnen realiseren in Genemuiden. Bewoners van het wooncentrum kunnen vanuit 2 ruimtes het prachtige aquarium bekijken. 

Zorgaquarium bij Topaz Vlietwijk in Voorschoten

Topaz Vlietwijk is een wooncentrum waar vooral mensen met dementie en chronische klachten wonen. Wij hebben hier een prachtig aquarium geplaatst, die de aandacht trekt van zorgspecialisten en bewoners. 

Malawiaquarium in Rotterdam

Aquadeco heeft een groot zeewateraquarium in de muur laten inbouwen. Vanuit een speciale ruimte is het mogelijk aquariumonderhoud uit te voeren. Zo blijft alleen het aquarium in het zicht en is de techniek veilig afgeschermd.

Zoutwateraquarium in Rijssen

Groot zeewateraquarium in Rijssen. De techniek is allemaal aanwezig onder het aquarium en wordt aangestuurd door een computer. Het onderhoud is zo minimaal, waardoor iedereen volop kan genieten van het aquarium.